Werkbaar werk houdt in dat je door het werk gemotiveerd wordt en kansen krijgt om bij te leren. Het houdt ook in dat je geen problematische werkstress kent en dat de werk-privébalans in evenwicht is. Werken en werkbaar werk is werken aan duurzame inzetbaarheid.

De werkbaarheid van de verhuissector worden onderzocht door het bevragen van nieuwe, huidige en uitgestroomde werknemers. Dit gebeurt anoniem, aan de hand van telefonische enquêtes gedurende de zomerperiode van 2013. Ambassador werkt hiervoor samen met Tempera, een sociologisch onderzoeksbureau. De analyse van de resultaten vindt plaats in het najaar van 2013.

Samen met de werkgevers uit de verhuissector zoekt Ambassador vervolgens naar mogelijke en haalbare acties en verbeteringen. Deze zullen eerst bij een aantal werkgevers uitgetest worden. We vragen u daarom om uw medewerking te verlenen, om met ons mee te denken en u kandidaat te stellen om de acties te implementeren.

U heeft interesse om mee te werken, of u wenst graag extra informatie? Dan nodigen we u uit om vrijblijvend contact op te nemen met projectleider Juan Caballero.

Dit project wordt verwezenlijkt met de hulp van het Europees Sociaal Fonds, kortweg het ESF.